hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oldambt

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Oldambt? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oldambt? We bieden een lijstje met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Oldambt, zoals de Dekamarkt of Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Plein.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oldambt?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Oldambt centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Oldambt (provincie Groningen) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLangestraat 499671 PBWinschoten
TrekpleisterReivel-passage 139671 EBWinschoten
DA DrogistIsraelplein 79671 ENWinschoten
EtosLangestraat 199671 PAWinschoten
GammaLloydsweg 119641 KJVeendam
KarweiViaductstraat 58-599561 ACTer Apel
PraxisBeertsterweg 39672 BEWinschoten
XenosLangestraat 259671 PAWinschoten
HemaLangestraat 19671 PAWinschoten
ActionMr. A.J. de Sitterstraat 69671 GLWinschoten
BlokkerLangestraat 279671 PAWinschoten
PrimeraLangestraat 619671 PCWinschoten
WibraTorenstraat 19671 ECWinschoten
ZeemanLangestraat 799671 PDWinschoten
Albert HeijnBeertsterweg 19672 BEWinschoten
Jumbode Helling 169665 JXOude Pekela
Aldide Helling 579665 JWOude Pekela
LidlSynagoge-passage 59671 EDWinschoten

Online verkooppunten juli 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Oldambt? Bij de webwinkels profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Pekela, Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn en Stadskanaal.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oldambt-9672

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Oldambt. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 15 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Oldambt? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een oude kussensloop & stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Oldambt?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeente-oldambt.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 p/masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Oldambt zijn wat duurder, c.a. €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen prima. Deze maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Artikelen als lakens of een theedoek zijn goedgekeurd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie