hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Pekela

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Pekela? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je praktische info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Pekela? Wij tonen een tabel met winkels uit jouw eigen omgeving. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Pekela, zoals de Lidl en DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Pekela?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Pekela centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je verschillende lokale shops rondom de gemeente Pekela (provincie Groningen) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatde Helling 509665 JXOude Pekela
TrekpleisterKerkstraat 369641 ASVeendam
DA DrogistDe Reede 119642 MAVeendam
EtosBeneden Oosterdiep 1659645 LNVeendam
GammaLloydsweg 119641 KJVeendam
KarweiViaductstraat 58-599561 ACTer Apel
PraxisLloydsweg 319641 KJVeendam
XenosGerecht-Oost 8D9603 AAHoogezand
Hemade Helling 449665 JXOude Pekela
ActionBeneden Oosterdiep 1659645 LNVeendam
BlokkerVeenlustpassage 149641 MKVeendam
Primerade Helling 149665 JXOude Pekela
WibraKerkstraat 289641 ASVeendam
ZeemanDe Helling 89665 JXOude Pekela
Albert HeijnVeenlustpassage 129641 MKVeendam
Jumbode Helling 169665 JXOude Pekela
Aldide Helling 579665 JWOude Pekela
LidlJ.G. Pinksterstraat 129641 AXVeendam

Online winkels juli 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Pekela? Online zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht check je meerdere shops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Veendam, Midden-Groningen, Borger-Odoorn, Stadskanaal en Tynaarlo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-pekela-9665

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Pekela. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 15 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Pekela? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een zakdoek & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Pekela?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.pekela.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 per masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Pekela kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel acceptabel. Deze maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum, Wijk-Noord.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie