hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Hemrik

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Hemrik? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Hemrik? Wij tonen een tabel met winkels in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Hemrik. Bijvoorbeeld de Jumbo & Action.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Hemrik?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Hemrik centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLangewal 88401 DDGorredijk
ActionBrouwerswâl 48401 CZGorredijk
BlokkerBrouwerswâl 38401 CZGorredijk
PrimeraHoofdstraat 308401 CAGorredijk
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanLangewal 48401 DDGorredijk
Albert HeijnHofland 18401 SHGorredijk
JumboBadweg 348401 BLGorredijk
AldiSchoolstraat 18401 CSGorredijk
LidlMolenstraat 38391 AJNoordwolde

Webshops vergelijken mei 2024

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Hemrik? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht vergelijk je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Lippenhuizen, Terwispel, Tijnje, Luxwoude en Langezwaag.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-hemrik-8409

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Hemrik. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Hemrik? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kappers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Hemrik?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.opsterland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Hemrik zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen geaccepteerd. Dit soort maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om op de huid te dragen. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie