hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Lippenhuizen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Lippenhuizen? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Lippenhuizen? Je treft hier een lijst met aanbieders die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Lippenhuizen, zoals de Spar & Action.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Lippenhuizen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij meerdere supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Lippenhuizen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je verschillende plaatselijke winkels rondom de gemeente Opsterland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofdstraat 638401 BWGorredijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistManauplein 18391 BZNoordwolde Fr
EtosHofland 18401 SHGorredijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLangewal 88401 DDGorredijk
ActionBrouwerswâl 48401 CZGorredijk
BlokkerBrouwerswâl 38401 CZGorredijk
PrimeraHoofdstraat 308401 CAGorredijk
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanLangewal 48401 DDGorredijk
Albert HeijnHofland 18401 SHGorredijk
JumboBadweg 348401 BLGorredijk
AldiSchoolstraat 18401 CSGorredijk
LidlMolenstraat 38391 AJNoordwolde

Online maskers kopen mei 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Lippenhuizen? Online is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder vergelijk je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Terwispel, Tijnje, Luxwoude, Langezwaag en Jonkerslân.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-lippenhuizen-8408

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Lippenhuizen. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 19 mei 2024. Liever geen mondkapje kopen Lippenhuizen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt + dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Lippenhuizen?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.opsterland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €0,95 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Lippenhuizen koop je vanaf plusminus €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel geaccepteerd. Deze maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

Plaats een reactie