hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Amsterdam-Duivendrecht

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Amsterdam-Duivendrecht? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal check je uitgebreide informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Amsterdam-Duivendrecht? Je vind hier aanbieders die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Amsterdam-Duivendrecht, zoals de PLUS en Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Amsterdam-Duivendrecht?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Amsterdam-Duivendrecht centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je populaire lokale retailers rondom de gemeente Ouder-Amstel (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDiemerplein 961111 JDDiemen
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosDiemerplein 941111 JDDiemen
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanClaas van Maarssenplein 321111 JEDiemen
Albert HeijnDiemerplein 2001111 JDDiemen
JumboKruidenhof 261112 PSDiemen
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

De beste webwinkels mei 2022

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Amsterdam-Duivendrecht? Op het internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens en Toornwerd.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-amsterdam-duivendrecht-1114

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn voldoende winkels in en rondom Amsterdam-Duivendrecht. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Amsterdam-Duivendrecht? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Amsterdam-Duivendrecht?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.ouder-amstel.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Amsterdam-Duivendrecht zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel of katoen voldoende. Deze maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Wijk Noord.

Plaats een reactie