hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Ouder-Amstel

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Ouder-Amstel? Vanaf deze zomer is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je handige info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ouder-Amstel? Je treft hier een lijst met verkooppunten in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Ouder-Amstel, zoals de Aldi + Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ouder-Amstel?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Ouder-Amstel centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Ouder-Amstel (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 151191 BHOuderkerk aan de Amstel
TrekpleisterKostverlorenhof 51183 HEAmstelveen
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosRembrandthof 511181 ZLAmstelveen
GammaGrutterij 11185 ZTAmstelveen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionBrink 721188 NDAmstelveen
BlokkerWestwijkplein 821187 LVAmstelveen
PrimeraBrink 341188 NCAmstelveen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanVan der Hooplaan 1111185 GAAmstelveen
Albert HeijnWestelijk Halfrond 701183 JGAmstelveen
JumboSluisplein 411191 GVOuderkerk aan de Amstel
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlAmsterdamseweg 1881182 HLAmstelveen

De beste webwinkels mei 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Ouder-Amstel? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vergelijk je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Amstelveen, Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer en Diemen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ouder-amstel-1191

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Ouder-Amstel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Ouder-Amstel? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Ouder-Amstel?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.ouder-amstel.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 per masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ouder-Amstel kosten ongeveer €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel of katoen acceptabel. Dit type maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie