hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rhenen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Rhenen? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website check je belangrijke info over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rhenen? We bieden een lijstje met aanbieders in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Rhenen. Denk aan de Dekamarkt + Wibra.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rhenen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische kapjes vind je bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet groeit het aanbod snel. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Rhenen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Rhenen (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMolenstraat 183911 KLRhenen
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistDr S de Bruineplein 253904 CXVeenendaal
EtosMolenstraat 113911 KKRhenen
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiTasveld 383911 TNRhenen
PraxisGroeneveldselaan 493903 AXVeenendaal
XenosHoofdstraat 773901 AGVeenendaal
HemaFrederik van de Paltshof 393911 LARhenen
ActionScheepjeshof 343901 CVVeenendaal
BlokkerMolenstraat 73911 KKRhenen
PrimeraDr. Slotemaker de Bruïneplein 313904 CXVeenendaal
WibraHoofdstraat 313901 ABVeenendaal
ZeemanHoofdstraat 263901 ANVeenendaal
Albert HeijnM.W. van de Waalstraat 23911 LPRhenen
JumboPlantsoenstraat 693911 KARhenen
AldiAchterbergsestraatweg 253911 CRRhenen
LidlFlevoweg 273891 CBZeewolde

Online maskers kopen februari 2023

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Rhenen? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel vind je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Veenendaal, Zeewolde, Putten, Nijkerk en Ermelo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rhenen-3911

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Rhenen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Rhenen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een t-shirt en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Medische mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Rhenen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.rhenen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Rhenen zijn wat duurder, c.a. €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goed. Dit soort maskers koop je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Oude lakens of een theedoek zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Rhenen, Rhenen Oost, Rhenen West, Rhenen Noord, Grebbeberg, Randzone, Binnenveld, Achterberg, Uiterwaarden Rhenen, Remmerden, Heuvelrug Rhenen, Heuvelrug Elst, Uiterwaarden Elst, Elst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie