hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Veenendaal

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Veenendaal? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier bekijk je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Veenendaal? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Veenendaal. Denk aan de Aldi en DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Veenendaal?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Veenendaal centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Veenendaal (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDr. Slotemaker de Bruïneplein 153904 CXVeenendaal
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistDr S de Bruineplein 253904 CXVeenendaal
EtosPassage 523901 AZVeenendaal
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiGroeneveldselaan 333902 HAVeenendaal
PraxisGroeneveldselaan 493903 AXVeenendaal
XenosHoofdstraat 773901 AGVeenendaal
HemaHoofdstraat 303901 ANVeenendaal
ActionScheepjeshof 343901 CVVeenendaal
BlokkerPassage 563901 AZVeenendaal
PrimeraDr. Slotemaker de Bruïneplein 313904 CXVeenendaal
WibraHoofdstraat 313901 ABVeenendaal
ZeemanHoofdstraat 263901 ANVeenendaal
Albert HeijnKerkstraat 263891 ETZeewolde
JumboPaddestoelenlaan 403903 GGVeenendaal
AldiDr. Slotemaker de Bruinestraat 23904 CBVeenendaal
LidlFlevoweg 273891 CBZeewolde

Online maskers kopen februari 2023

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Veenendaal? Bij de webshops is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het overzicht hieronder vergelijk je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Zeewolde, Putten, Nijkerk, Ermelo en Harderwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-veenendaal-3904

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Veenendaal. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Veenendaal? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt & stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Veenendaal?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.veenendaal.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,85 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Veenendaal kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel geoorloofd. Dit soort maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Noordoost, Zuidoost, Zuidwest, Noordwest, West.

Plaats een reactie