hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Rijssen-Holten

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Rijssen-Holten? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rijssen-Holten? We bieden een lijstje met verkooppunten die dichtbij zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Rijssen-Holten. Onder andere bij de Jumbo of Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com & Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rijssen-Holten?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Rijssen-Holten centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Rijssen-Holten (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBoomkamp 307461 AXRijssen
TrekpleisterDorpsstraat 637447 CPHellendoorn
DA DrogistImkersplaats 77328 CGApeldoorn
EtosKeizerserf 97442 MGNijverdal
GammaEnterstraat 196a7461 PERijssen
KarweiGalvanistraat 11-A7461 JCRijssen
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaZwartepad 167451 BJHolten
ActionBoomkamp 327461 AXRijssen
BlokkerWillem-Alexanderstraat 26287442 MANijverdal
PrimeraDorpsstraat 217451 BRHolten
WibraGrotestraat 347461 KGRijssen
ZeemanDorpsstraat 177451 BRHolten
Albert HeijnWatermolen 27461 AZRijssen
JumboBoomkamp 347461 AXRijssen
AldiArend Baanstraat 207461 DVRijssen
LidlGrotestraat 747443 BKNijverdal

Online maskers kopen mei 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Rijssen-Holten? Via internet is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Hellendoorn, Deventer, Voorst, Apeldoorn en Lochem.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rijssen-holten-7461

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Rijssen-Holten. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Rijssen-Holten? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Rijssen-Holten?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.rijssen-holten.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €1,10 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Rijssen-Holten zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Stad Rijssen, Stadsrand, Buitengebied Rijssen, Holten, Bedrijventerrein Holten, Buitengebied Holten, Bedrijventerrein Rijssen, Recreatiegebied De Borkeld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie