hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Schiedam

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Schiedam? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schiedam? Je vind hier adresgegevens van retailers die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Schiedam. Denk aan de PLUS en Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl of HBB24.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schiedam?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Schiedam centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Schiedam (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNieuwe Passage 123111 EGSchiedam
TrekpleisterBroersveld 683111 LJSchiedam
DA DrogistKeizerswaard 453078 ALRotterdam
EtosGroenelaan 1073114 CDSchiedam
GammaAdmiraal Trompstraat 14-163115 HSchiedam
KarweiTolhuislaan 123072 LLRotterdam
PraxisStadionweg 293077 ANRotterdam
XenosBroersveld 433111 LDSchiedam
HemaNieuwe Passage 433111 EGSchiedam
ActionVan Beuningenhaven 412993 EHBarendrecht
BlokkerLange Kerkstraat 363111 NPSchiedam
PrimeraGroenelaan 1033114 CDSchiedam
WibraGroenelaan 1153114 CESchiedam
ZeemanNieuwe Passage 163111 EGSchiedam
Albert HeijnKrabbendijkestraat 103086 LWRotterdam
JumboSpinozaweg 2933076 EPRotterdam
AldiVierhavensstraat 1133029 BBRotterdam
LidlNiels Bohrplaats 253068 JKRotterdam

De beste webwinkels december 2021

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Schiedam? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht check je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam en Krimpen aan den IJssel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schiedam-3118

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Schiedam. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Schiedam? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek & stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Schiedam?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.schiedam.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Schiedam zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen prima. Dit type maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum, Oost, Tussen Havens en Grachten, West, Zuid, Nieuw Mathenesse, Nieuwland, Groenoord en Kethel, Industriegebied ten noorden van Rijksweg 20, Woudhoek/Spaland /Sveaparken.

Plaats een reactie