hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Soest

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Soest? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Goed om te weten: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Soest? Je vind hier aanbieders bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in oktober 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Soest. Denk aan de Jumbo + Action.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Zalando.nl of Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Soest?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook online groeit het aanbod snel. Vaak betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Soest centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Soest (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
Kruidvatvan Weedestraat 373761 CCSoest
TrekpleisterDe Ziel 493751 BTBunschoten-Spakenburg
DA DrogistLaanstraat 343743 BGBaarn
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiWeteringpad 133762 ENSoest
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosBurgemeester Grothestraat 93761 CJSoest
HemaBurg Grothestraat 23761 CMSoest
Actionvan Weedestraat 2473761 CDSoest
Blokkervan Weedestraat 203761 CESoest
PrimeraLaarderweg 243755 ANEemnes
WibraBurg Grothestraat 13761 CJSoest
ZeemanVan Weedestraat 843761 CHSoest
Albert HeijnTuinfluiter 13752 NABunschoten-Spakenburg
JumboLaanstraat 873743 BCBaarn
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlDe Minnehof 103755 AKEemnes

Online verkooppunten oktober 2023

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Soest? Online is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Eemnes, Bunschoten, Baarn, De Bilt en Bunnik.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-soest-3764

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Soest. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: dinsdag 3 oktober 2023. Liever geen mondkapje kopen Soest? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Soest?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.soest.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Soest kosten ongeveer €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: t Hart-Soestdijk, Klaarwater, Boerenstreek, De Eng-Soest-Midden, Smitsveen, Overhees, Soest-Zuid, Soesterberg.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie