hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen De Bult

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in De Bult? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Belangrijk: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina bekijk je praktische info over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Bult? We bieden een lijstje met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij vergelijken de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van De Bult. Denk aan de Dekamarkt of Xenos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl & Drogisterij.net.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Bult?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops is het aanbod groot. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in De Bult centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht tref je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Webshops vergelijken augustus 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in De Bult? Via internet vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder check je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Kallenkote, Onna, Zuidveen, Basse en Steenwijkerwold.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-bult-8346

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in De Bult. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen De Bult? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Niet-medische mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in De Bult?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.steenwijkerland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in De Bult zijn wat kostbaarder, +/- €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel werkbaar. Dit type maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie