hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Zuidveen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Zuidveen? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je nuttige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zuidveen? Wij tonen een tabel met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Er is een oplossing. Wij tonen de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in januari 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Zuidveen. Onder andere bij de Lidl + HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zuidveen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Zuidveen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online maskers kopen januari 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Zuidveen? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder tref je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Basse, Steenwijkerwold, Marijenkampen, Willemsoord en De Pol.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zuidveen-8343

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Zuidveen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Zuidveen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Zuidveen?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.steenwijkerland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,20 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zuidveen kosten ongeveer €8,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen genoeg. Deze categorie maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie