hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Kallenkote

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Kallenkote? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Goed om te weten: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Kallenkote? Wij tonen een tabel met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Kallenkote. Denk aan de COOP en Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Bol.com & Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Kallenkote?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes zijn te koop bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is er een enorm assortiment. Normaal betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Kallenkote centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online maskers kopen mei 2022

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Kallenkote? Bij de webshops is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel check je enkele erkende webshops met een uitstekend aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Onna, Zuidveen, Basse, Steenwijkerwold en Marijenkampen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-kallenkote-8345

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Kallenkote. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Kallenkote? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek & oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Kallenkote?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.steenwijkerland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Kallenkote zijn wat duurder, c.a. €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie