hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Steenwijkerwold

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Steenwijkerwold? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze website bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Steenwijkerwold? We bieden een lijstje met aanbieders bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Steenwijkerwold. Bijvoorbeeld de Aldi of Kruidvat.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl + Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Steenwijkerwold?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Steenwijkerwold centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Webshops vergelijken augustus 2022

Vermijd je liever contact en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Steenwijkerwold? Via internet is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hierbij ontdek je meerdere shops met veel keuze, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Marijenkampen, Willemsoord, De Pol, Baars en Witte Paarden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-steenwijkerwold-8341

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Steenwijkerwold. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Steenwijkerwold? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een zakdoek + stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Steenwijkerwold?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Steenwijkerwold zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Deze maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn prima.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie