hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Marijenkampen

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Marijenkampen? Vanaf deze zomer moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Marijenkampen? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij vergelijken de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Marijenkampen. Onder andere bij de Jumbo of Action.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Plein.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Marijenkampen?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Marijenkampen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online winkels augustus 2022

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Marijenkampen? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht bekijk je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Willemsoord, De Pol, Baars, Witte Paarden en Tuk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-marijenkampen-8339

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Marijenkampen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zondag 14 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Marijenkampen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop en oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Marijenkampen?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.steenwijkerland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Marijenkampen zijn wat duurder, c.a. €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel geaccepteerd. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie