hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Willemsoord

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Willemsoord? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Willemsoord? Wij tonen een tabel met aanbieders bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Willemsoord, zoals de Aldi & Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Deonlinedrogist.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Willemsoord?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij veel apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Willemsoord centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online maskers kopen mei 2022

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Willemsoord? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hierbij check je uiteenlopende webshops met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen De Pol, Baars, Witte Paarden, Tuk en Steenwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-willemsoord-8338

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Willemsoord. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Willemsoord? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een kussensloop of dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Willemsoord?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.steenwijkerland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,15 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Willemsoord zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Dit soort maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn geaccepteerd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie