hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Ossenzijl

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Ossenzijl? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ossenzijl? Je treft hier een lijst met winkels in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Ossenzijl. Onder andere bij de PLUS & DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogist.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ossenzijl?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Ossenzijl centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

De beste webwinkels januari 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Ossenzijl? Bij de online winkels is de keuze het grootst. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder bekijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Oldemarkt, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde en Wetering.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ossenzijl-8376

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Ossenzijl. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het RIVM komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Ossenzijl? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een t-shirt en stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de thuiszorg.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Ossenzijl?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.steenwijkerland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 p/masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ossenzijl zijn wat duurder, c.a. €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Dit soort maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie