hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Paasloo

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Paasloo? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Paasloo? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in januari 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Paasloo. Onder andere bij de Albert Heijn en Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl en Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Paasloo?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij veel apotheken, supers en drogisterijen. Ook online is er een enorm assortiment. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Paasloo centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online maskers kopen januari 2022

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Paasloo? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vergelijk je meerdere shops met een goed aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt, Kuinre en Blankenham.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-paasloo-8378

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Paasloo. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Paasloo? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerphandschoenen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Paasloo?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.steenwijkerland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,10 per masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Paasloo zijn wat duurder, c.a. €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen genoeg. Deze maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie