hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Marknesse

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Marknesse? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook verder om ons heen komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website verzamel je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Marknesse? Je vind hier adresgegevens van retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Marknesse. Denk aan de Aldi + DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of HBB24.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Marknesse?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn voorradig bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Marknesse centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je meerdere lokale shops rondom de gemeente Noordoostpolder (provincie Flevoland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLange Nering 188302 ECEmmeloord
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaLange Nering 548302 EDEmmeloord
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerLange Nering 238302 EHEmmeloord
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanLange Nering 498302 EAEmmeloord
Albert HeijnHaarlemmermeer 28302 NPEmmeloord
JumboBreestraat 298316 ANMarknesse
AldiZuiderkade 68301 AREmmeloord
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Online verkooppunten mei 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Marknesse? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Supersnel en eenvoudig online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder bekijk je meerdere shops met veel keuze, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Luttelgeest, Bant, Rutten, Creil en Espel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-marknesse-8316

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Marknesse. Je kunt de maskers ook zelf maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Marknesse? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een kussensloop & oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de thuiszorg.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Marknesse?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.noordoostpolder.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 p/masker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Marknesse zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen genoeg. Dit soort maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Items als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Emmeloord, Bant, Luttelgeest, Marknesse, Kraggenburg, Ens, Nagele, Tollebeek, Espel, Creil, Rutten, Schokland.

Plaats een reactie