hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Vollenhove

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Vollenhove? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je bruikbare informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vollenhove? Je vind een handig overzicht met retailers in de regio. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Dat is niet erg. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Vollenhove. Onder andere bij de PLUS & Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vollenhove?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers vind je bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Vollenhove centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWijk 2 348321 ERUrk
TrekpleisterLange Nering 828302 EEEmmeloord
DA DrogistLangestraat 278281 AEGenemuiden
EtosLange Nering 698302 EBEmmeloord
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiTraktieweg 148304 BAEmmeloord
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaRansuil 588322 CPUrk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerNagel 708321 RGUrk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraZuiderkade 68301 AREmmeloord
ZeemanNagel 648321 RGUrk
Albert HeijnNagel 428321 RGUrk
JumboFlevostraat 78321 HHUrk
AldiVoorpoort 138325 CLVollenhove
LidlNagelerstraat 478301 XEEmmeloord

Online winkels augustus 2022

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Vollenhove? Bij de online retailers is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder vergelijk je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Schokland, Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest en Bant.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vollenhove-8325

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Vollenhove. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Vollenhove? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Vollenhove?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,75 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Vollenhove zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel werkbaar. Dit type maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude lakens of een theedoek zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie