hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Teylingen

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Teylingen? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina lees je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Teylingen? Je treft hier een lijst met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Teylingen. Denk aan de Jumbo & Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Plein.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Teylingen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook online groeit het aanbod snel. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Teylingen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je verschillende lokale shops rondom de gemeente Teylingen (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 282291 CCWateringen
TrekpleisterKennedylaan 92324 ERLeiden
DA DrogistHerenstraat 432282 BPRijswijk Zh
EtosWinkelhof 602353 TVLeiderdorp
GammaLammenschansweg 1302321 JXLeiden
KarweiVlasbaan 172352 AHLeiderdorp
PraxisZijlbaan 322352 BNLeiderdorp
XenosHaarlemmerstraat 170a2312 GGLeiden
HemaWinkelhof 852353 TZLeiderdorp
ActionPr Willem Alexander Prom 22284 DGRijswijk
BlokkerWinkelhof 732353 TVLeiderdorp
PrimeraOmmevoort 102341 VVOegstgeest
WibraBreestraat 1552311 CNLeiden
ZeemanWinkelhof 282353 TSLeiderdorp
Albert HeijnDorpsstraat 22361 BBWarmond
JumboLange Voort 22341 KAOegstgeest
AldiStationsplein 2302312 AKLeiden
LidlBoerhaaveplein 32343 LTOegstgeest

Online verkooppunten december 2023

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Teylingen? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een goed aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden, Westland en Rijswijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-teylingen-2361

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Teylingen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Teylingen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Teylingen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.teylingen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 per masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Teylingen zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geoorloofd. Deze maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Sassenheim, Voorhout, Warmond.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie