hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Renswoude

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Renswoude? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina verzamel je uitgebreide info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Renswoude? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de buurt. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Renswoude. Denk aan de Lidl of Action.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Renswoude?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Renswoude centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Renswoude (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlein 1940 1853925 JMScherpenzeel
TrekpleisterRonde Erf 583902 CZVeenendaal
DA DrogistDr S de Bruineplein 253904 CXVeenendaal
EtosMolenstraat 113911 KKRhenen
GammaEinsteinstraat 23902 HNVeenendaal
KarweiTasveld 383911 TNRhenen
PraxisGroeneveldselaan 493903 AXVeenendaal
XenosHoofdstraat 773901 AGVeenendaal
HemaFrederik van de Paltshof 393911 LARhenen
ActionScheepjeshof 343901 CVVeenendaal
BlokkerMarktstraat 323925 JSScherpenzeel
PrimeraDorpsstraat 2453925 KCScherpenzeel
WibraHoofdstraat 313901 ABVeenendaal
ZeemanMarktstraat 53925 JNScherpenzeel Gld
Albert HeijnM.W. van de Waalstraat 23911 LPRhenen
JumboMarktstraat 113925 JNScherpenzeel
AldiDorpsstraat 2383925 KJScherpenzeel
LidlFlevoweg 273891 CBZeewolde

De beste webwinkels december 2023

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Renswoude? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Rhenen, Veenendaal, Zeewolde, Putten en Nijkerk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-renswoude-3927

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Renswoude. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 2 december 2023. Geen mondkapje kopen Renswoude? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Renswoude?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.renswoude.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Renswoude koop je vanaf plusminus €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen geoorloofd. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie