hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Dinkelland

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Dinkelland? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je praktische info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Dinkelland? Wij tonen een tabel met retailers in de buurt. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Dinkelland, zoals de Albert Heijn & Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Dinkelland?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Dinkelland centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Dinkelland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatEurowerft 147591 DGDenekamp
TrekpleisterWesseler-nering 347544 JCEnschede
DA DrogistEurowerft 167591 DGDenekamp
EtosLangenkamp 37581 JELosser
GammaNijverheidsstraat 27575 BJOldenzaal
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisHet Plein 2007559 SRHengelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaEurowerft 77591 DGDenekamp
ActionStationsstraat 77591 GGDenekamp
BlokkerKosterstraat 57581 GALosser
PrimeraBernard Leurinkstraat 57581 ARLosser
WibraBisschopstraat 27571 CZOldenzaal
ZeemanEurowerft 227591 DGDenekamp
Albert HeijnLangenkamp 87581 JELosser
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiEurowerft 107591 DGDenekamp
LidlMolenstraat 167571 CNOldenzaal

Online verkooppunten december 2021

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Dinkelland? Via internet heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht vind je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Losser, Oldenzaal, Hengelo, Enschede en Haaksbergen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-dinkelland-7591

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Dinkelland. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Dinkelland? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek of dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Dinkelland?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.dinkelland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Dinkelland zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel geoorloofd. Dit type maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Denekamp, Lattrop-Breklenkamp, Tilligte, Agelo, Noord Deurningen, Ootmarsum, Weerselo, Rossum, Saasveld, Deurningen, Nutter, Oud Ootmarsum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie