hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Borne

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Borne? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Borne? Je vind hier retailers in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in december 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Borne. Denk aan de Aldi & Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Borne?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Borne centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Borne (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Gors 137609 DZAlmelo
TrekpleisterBornsestraat 597607 KKAlmelo
DA DrogistBinnenhof 317608 KHAlmelo
EtosGrotestraat 827607 CTAlmelo
GammaWoonboulevard 147606 JAAlmelo
KarweiEnschedesestraat 1277552 CRHengelo
PraxisWoonboulevard 167606 JAAlmelo
XenosDe Driehoek 297571 ETOldenzaal
HemaDe Galerij 147607 HRAlmelo
ActionVincent van Goghplein 667606 HRAlmelo
BlokkerGrotestraat 867607 CTAlmelo
PrimeraDe Gors 317609 DZAlmelo
WibraCorridor 37607 HNAlmelo
ZeemanBinnenhof 17608 KGAlmelo
albert heijnDe Gors 277609 DZAlmelo
Jumbode Brink 467581 JBLosser
AldiApollolaan 37604 EHAlmelo
LidlEskerplein 57603 WHAlmelo

Online winkels december 2021

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Borne? Via internet vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder check je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Almelo, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Hengelo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-borne-7621

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Borne. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: woensdag 1 december 2021. Geen mondkapje kopen Borne? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Borne?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.borne.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Borne kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel geoorloofd. Deze maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Borne, Buitengebied Borne.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie