hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Uitgeest

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Uitgeest? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je praktische info over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Uitgeest? Je treft hier een lijst met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Uitgeest. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Zalando.nl + Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Uitgeest?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij de grotere apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Uitgeest centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij achterhaal je populaire lokale shops rondom de gemeente Uitgeest (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPrinses Beatrixlaan 61911 HRUitgeest
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistJan Oldenburglaan 151861 JSBergen Nh
EtosGeesterduin 511902 EJCastricum
GammaOmval 571812 NAAlkmaar
KarweiDe Hoefsmid 21851 PZHeiloo
PraxisKoelmalaan 391812 PRAlkmaar
XenosBakkerspleintje 251901 EZCastricum
HemaMiddelweg 1291911 EDUitgeest
ActionSchevelstraat 101911 CKUitgeest
BlokkerGeesterduin 9131902 EJCastricum
PrimeraGeesterduin 101902 EKCastricum
WibraEuropaplein 441825 TLAlkmaar
ZeemanGeesterduin 401902 ELCastricum
Albert HeijnVuurbaak 11906 BSLimmen
JumboMelis Stokelaan 11911 SMUitgeest
AldiBakkerspleintje 771901 EZCastricum
LidlHet Hoekstuk 101852 KXHeiloo

Webshops vergelijken juli 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Uitgeest? Bij de online winkels is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het overzicht hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Castricum, Heiloo, Alkmaar, Texel en Den Helder.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-uitgeest-1911

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Uitgeest. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Uitgeest? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een t-shirt en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Let op: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Uitgeest?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.uitgeest.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,15 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Uitgeest kosten ongeveer €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel goed. Deze categorie maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Uitgeest.

Plaats een reactie