hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Vlaardingen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Vlaardingen? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina check je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vlaardingen? We bieden een lijstje met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Wij tonen de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Vlaardingen. Onder andere bij de Dekamarkt en Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Drogist.nl.
 • Goed om te weten: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vlaardingen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Vlaardingen centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je populaire lokale winkels rondom de gemeente Vlaardingen (provincie Zuid-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,30 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Loper 363136 CNVlaardingen
Trekpleisterdr. Wiardi Beckmansingel 33132 CLVlaardingen
DA DrogistKeizerswaard 453078 ALRotterdam
EtosDe Loper 143136 CNVlaardingen
GammaDeltaweg 823133 KMVlaardingen
KarweiRegoutstraat 43125 BHSchiedam
PraxisZevenmanshaven Oost 43133 CAVlaardingen
XenosKuiperstraat 273131 CHVlaardingen
HemaDe Loper 473136 CMVlaardingen
ActionParallelweg 63131 DGVlaardingen
BlokkerDe Loper 63136 CNVlaardingen
Primeravan Hogendorplaan 9213135 BKVlaardingen
WibraKorte Hoogstraat 243131 BKVlaardingen
ZeemanVeerplein 1103131 CNVlaardingen
Albert HeijnDr. Wiardi Beckmansingel 103132 CXVlaardingen
JumboDe Loper 23136 CNVlaardingen
Aldidr. Wiardi Beckmansingel 673132 CMVlaardingen
LidlSchiedamseweg 393134 BAVlaardingen

Webshops vergelijken december 2021

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Vlaardingen? Online profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de tabel hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Schiedam, Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk en Alblasserdam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vlaardingen-3136

De verschillende soorten mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Vlaardingen. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: woensdag 1 december 2021. Liever geen mondkapje kopen Vlaardingen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een zakdoek & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Advies: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Vlaardingen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.vlaardingen.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,10 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Vlaardingen zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen werkbaar. Deze maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Westwijk, Vettenoordse Polder, Oostwijk, Vlaardinger Ambacht, Holy-Zuid, Holy-Noord, Broekpolder.

Plaats een reactie