hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Wapserveen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Wapserveen? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Echter: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wapserveen? Wij tonen een tabel met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Blijf je liever thuis? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Wapserveen. Onder andere bij de Dekamarkt + DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Amazon.nl + Drogist.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wapserveen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Wapserveen centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Westerveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Online kapjes bestellen mei 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Wapserveen? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder vergelijk je meerdere shops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Eesveen, De Bult, Kallenkote, Onna en Zuidveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wapserveen-8351

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Wapserveen. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Wapserveen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Neem bijvoorbeeld een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor kinderen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Wapserveen?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeentewesterveld.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Wapserveen kosten ongeveer €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Deze categorie maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve lakens of een theedoek zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.

Plaats een reactie