hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Eesveen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Eesveen? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website bekijk je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eesveen? We bieden een lijstje met retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Eesveen, zoals de Aldi & Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl & Dailystyle.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eesveen?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Eesveen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je populaire lokale winkels rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOosterstraat 368331 HESteenwijk
TrekpleisterOosterstraat 378331 HBSteenwijk
DA DrogistOosterstraat 668331 HGSteenwijk
EtosMarkt 108331 HHSteenwijk
GammaRandweg 328304 ASEmmeloord
KarweiBroekslagen 48331 TJSteenwijk
PraxisEnergieweg 68304 AJEmmeloord
XenosLange Nering 848302 EEEmmeloord
HemaOosterstraat 778331 HCSteenwijk
ActionZuiderkade 58301 AREmmeloord
BlokkerOosterstraat 78331 HASteenwijk
PrimeraLange Nering 508302 EDEmmeloord
WibraMarkt 34368331 HJSteenwijk
ZeemanWoldpromenade 308331 JHSteenwijk
Albert HeijnPrinsen Hoven 18331 JVSteenwijk
JumboSteenwijkerdiep 618331 LPSteenwijk
AldiSteenwijkerdiep 278331 LPSteenwijk
LidlTukseweg 508331 LDSteenwijk

Webshops vergelijken augustus 2022

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Eesveen? Via internet vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hieronder vergelijk je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen De Bult, Kallenkote, Onna, Zuidveen en Basse.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-eesveen-8347

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van textiel, stof of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij goed gebruik verklein je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Eesveen. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Eesveen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder vind je nog meer instructies. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Eesveen?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Eesveen koop je vanaf plusminus €9,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen goed. Deze categorie maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie