hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Loosdrecht

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Loosdrecht? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier bekijk je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Loosdrecht? Je vind een handig overzicht met verkooppunten in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij tonen de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Loosdrecht. Denk aan de Albert Heijn of Zeeman.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Dailystyle.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Loosdrecht?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij de bekende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Loosdrecht centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je populaire lokale shops rondom de gemeente Wijdemeren (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNootweg 551231 CRLoosdrecht
TrekpleisterDe Meent 141218 CBHilversum
DA DrogistGroest 091211 EDHilversum
EtosSeinstraat 941223 DCHilversum
GammaVerlengde Zuiderloswal 301216 BXHilversum
Karwei2e Loswal 41216 BCHilversum
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaKerkstraat 291211 CKHilversum
ActionZeedijk 331211 CVHilversum
BlokkerSeinstraat 51223 DEHilversum
PrimeraKapittelweg 1091216 HXHilversum
WibraGroest 151211 CXHilversum
ZeemanKapittelweg 2811216 HZHilversum
Albert HeijnDe Meent 191218 CBHilversum
JumboNootweg 451231 CRLoosdrecht
AldiNoordse Bosje 231211 BDHilversum
LidlKapittelweg 3891216 HXHilversum

Online kapjes bestellen mei 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Loosdrecht? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht tref je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg en Zwanenburg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-loosdrecht-1231

Welke soorten mondkapjes zijn er?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Loosdrecht. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Loosdrecht? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Loosdrecht?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.wijdemeren.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,95 per masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Loosdrecht zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen of textiel geaccepteerd. Deze maskers sla je in bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Artikelen als theedoeken of lakens zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

Plaats een reactie