hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Winterswijk Brinkheurne

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Winterswijk Brinkheurne? Vanaf 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier verzamel je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Winterswijk Brinkheurne? We bieden een lijstje met winkels in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Winterswijk Brinkheurne, zoals de Jumbo + Etos.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl of Plein.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Winterswijk Brinkheurne?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Vaak verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Winterswijk Brinkheurne centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel achterhaal je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Winterswijk (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWooldstraat 277101 NMWinterswijk
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaMisterstraat 177101 ENWinterswijk
ActionHandelscentrum 107102 ALWinterswijk
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraMiddelgraaf 287071 WTUlft
WibraWooldstraat 147101 NPWinterswijk
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboEuropalaan 1057102 ACWinterswijk
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

Online maskers kopen juli 2024

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Winterswijk Brinkheurne? Via internet zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder vergelijk je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten en Winterswijk Ratum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-winterswijk-brinkheurne-7115

Welk type mondmasker heb ik nodig?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Winterswijk Brinkheurne. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Winterswijk Brinkheurne? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Winterswijk Brinkheurne?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.winterswijk.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. Deze kosten je circa €0,80 per masker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Winterswijk Brinkheurne zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen goedgekeurd. Dit type maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Stad, Land.

Plaats een reactie