hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Winterswijk Henxel

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Winterswijk Henxel? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Echter: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website verzamel je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Winterswijk Henxel? Je vind hier winkels in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juli 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Winterswijk Henxel. Onder andere bij de Jumbo en Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Plein.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Winterswijk Henxel?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webshops vind je ze in grote getale. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Winterswijk Henxel centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je meerdere lokale shops rondom de gemeente Winterswijk (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWooldstraat 277101 NMWinterswijk
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaMisterstraat 177101 ENWinterswijk
ActionHandelscentrum 107102 ALWinterswijk
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraMiddelgraaf 287071 WTUlft
WibraWooldstraat 147101 NPWinterswijk
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboEuropalaan 1057102 ACWinterswijk
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

Online kapjes bestellen juli 2024

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Winterswijk Henxel? Bij de online winkels profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de tabel hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Winterswijk Miste, Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum en Winterswijk Huppel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-winterswijk-henxel-7113

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Winterswijk Henxel. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Winterswijk Henxel? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Winterswijk Henxel?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het OMT: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.winterswijk.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Winterswijk Henxel zijn wat duurder, c.a. €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het gaat om een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. textiel goedgekeurd. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als lakens of een theedoek zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Stad, Land.

Plaats een reactie