hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Harmelen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Harmelen? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina vind je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Harmelen? We bieden een lijstje met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in december 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Harmelen, zoals de Jumbo en DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Conrad.nl & Drogist.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Harmelen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet is er een enorm assortiment. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Harmelen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je een aantal plaatselijke retailers rondom de gemeente Woerden (provincie Utrecht) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMereveldplein 283454 CKDe Meern
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosMiddenburcht 83452 MTVleuten
GammaStrijkviertel 373454 PJDe Meern
KarweiMostperenlaan 43452 DNVleuten
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosBurchtwal 153452 MGVleuten
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerBurchtplein 183452 MJVleuten
PrimeraKalverstraat 63481 ESHarmelen
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanMereveldplein 103454 CJDe Meern
Albert HeijnMereveldplein 133454 CJDe Meern
JumboMeerndijk 243454 HRDe Meern
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlNoorderburcht 123452 MEVleuten

Online maskers kopen december 2023

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Harmelen? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht vergelijk je meerdere shops met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Zegveld, Kamerik, Hekendorp, Waarder en Driebruggen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-harmelen-3481

Welk type mondmasker heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Harmelen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 2 december 2023. Liever geen mondkapje kopen Harmelen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Advies: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Harmelen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.woerden.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,00 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Harmelen zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geaccepteerd. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.

Plaats een reactie