hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zegveld

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Zegveld? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zegveld? We bieden een lijstje met verkooppunten die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Zegveld, zoals de Jumbo + Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Bol.com en Internetdrogisterij.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zegveld?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Zegveld centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel bekijk je meerdere lokale shops rondom de gemeente Woerden (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMereveldplein 283454 CKDe Meern
TrekpleisterHindersteinlaan 23451 EZVleuten
DA DrogistLa Fontaineplein 203446 BXWoerden
EtosMiddenburcht 83452 MTVleuten
GammaStrijkviertel 373454 PJDe Meern
KarweiMostperenlaan 43452 DNVleuten
PraxisFinse golf 10-A3446 CKWoerden
XenosBurchtwal 153452 MGVleuten
HemaHindersteinlaan 113451 EVVleuten
ActionTournoysveld 813443 ESWoerden
BlokkerBurchtplein 183452 MJVleuten
PrimeraMolenpolder 1123453 NZDe Meern
WibraRijnstraat 223441 BTWoerden
ZeemanMereveldplein 103454 CJDe Meern
Albert HeijnMereveldplein 133454 CJDe Meern
JumboMeerndijk 243454 HRDe Meern
AldiIndustrieweg 23442 AEWoerden
LidlNoorderburcht 123452 MEVleuten

Online kapjes bestellen juni 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Zegveld? Bij de online aanbieders vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere shops met een goed aanbod, vaste lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Kamerik, Hekendorp, Waarder, Driebruggen en Papekop.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zegveld-3474

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Er zijn veel verkooppunten in Zegveld. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 13 juni 2024. Geen mondkapje kopen Zegveld? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een zakdoek + stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Zegveld?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het OMT: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.woerden.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,05 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zegveld kosten ongeveer €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen goedgekeurd. Deze maskers vind je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om op de huid te dragen. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.

Plaats een reactie