hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bergen Noord-Holland

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Bergen Noord-Holland? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bergen Noord-Holland? Je vind hier verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Bergen Noord-Holland. Bijvoorbeeld de Lidl en DA.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bergen Noord-Holland?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij de meeste apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Bergen Noord-Holland centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je meerdere lokale shops rondom de gemeente Bergen Noord-Holland (provincie Noord-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatVoorstraat 1311931 AKEgmond aan Zee
TrekpleisterGedempte Gracht 211741 GASchagen
DA DrogistVoorstraat 981931 ANEgmond Aan Zee
EtosGeesterduin 511902 EJCastricum
GammaOmval 571812 NAAlkmaar
KarweiDe Hoefsmid 21851 PZHeiloo
PraxisKoelmalaan 391812 PRAlkmaar
XenosBakkerspleintje 251901 EZCastricum
HemaMiddelweg 1291911 EDUitgeest
ActionSchevelstraat 101911 CKUitgeest
BlokkerGeesterduin 9131902 EJCastricum
PrimeraGeesterduin 101902 EKCastricum
WibraEuropaplein 441825 TLAlkmaar
ZeemanVoorstraat 1041931 ANEgmond Aan Zee
Albert HeijnVuurbaak 11906 BSLimmen
JumboVoorstraat 901931 ANEgmond aan Zee
AldiBakkerspleintje 771901 EZCastricum
LidlHet Hoekstuk 101852 KXHeiloo

Webshops vergelijken juli 2024

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Bergen Noord-Holland? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hierbij vind je de meest populaire online aanbieders met veel keuze, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Texel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bergen-noord-holland-1931

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Bergen Noord-Holland. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Liever geen mondkapje kopen Bergen Noord-Holland? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Bergen Noord-Holland?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.bergen-nh.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Bergen Noord-Holland zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Items als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie