hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Aalten

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Aalten? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het OMT ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Aalten? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten in de regio. Blijf je liever thuis? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Aalten. Bijvoorbeeld de PLUS of Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Aalten?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webshops heb je genoeg keuze. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Aalten centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je verschillende plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Aalten (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 87121 DNAalten
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaHaartsestraat 87121 CXAalten
ActionLage Blik 267121 DZAalten
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraBredevoortsestraatweg 87121 BHAalten
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboEuropalaan 1057102 ACWinterswijk
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

Webshops vergelijken april 2024

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Aalten? Bij de webshops profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel ontdek je meerdere shops met een uitstekend assortiment, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Winterswijk, Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem en Rheden.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-aalten-7121

Uitleg over de soorten mondkapjes

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Aalten. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De rijksoverheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Aalten? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Aalten?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.aalten.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 per masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Aalten koop je vanaf plusminus €9,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geoorloofd. Dit soort maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie