hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Oude IJsselstreek

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Oude IJsselstreek? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier vind je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oude IJsselstreek? Je vind een handig overzicht met winkels bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Oude IJsselstreek. Onder andere bij de Aldi en Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oude IJsselstreek?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Oude IJsselstreek centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je een aantal plaatselijke shops rondom de gemeente Oude IJsselstreek (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDoetinchemseweg 17051 AAVarsseveld
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem
GammaHavenstraat 1387005 AGDoetinchem
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosDr. Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
HemaSpoorstraat 17051 CGVarsseveld
ActionDoetinchemseweg 67051 ACVarsseveld
BlokkerSmidsstraat 107021 ACZelhem
PrimeraStadsplein 17041 JAs-Heerenberg
WibraDr Huber Noodtstraat 27001 DWDoetinchem
ZeemanDames Jolinkweg 27051 DKVarsseveld
Albert HeijnDe Bongerd 167041 GLs-heerenberg
JumboStadsplein 717041 JEs-Heerenberg
AldiBurgemeester van der Zandestraat 97051 CSVarsseveld
LidlEmmerikseweg 17041 AVs-Heerenberg

Online winkels februari 2023

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Oude IJsselstreek? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht vind je meerdere shops met veel keuze, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Montferland, Doetinchem, Rheden, Doesburg en Brummen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oude-ijsselstreek-7054

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Oude IJsselstreek. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De overheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Oude IJsselstreek? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Wasbare mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Oude IJsselstreek?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.oude-ijsselstreek.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Oude IJsselstreek koop je vanaf plusminus €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Dit type maskers koop je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Ulft-Etten, Overig Gendringen, Silvolde-Terborg, Varsseveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie