hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Bredevoort

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Bredevoort? Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal lees je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Bredevoort? Je vind hier adresgegevens van winkels in de regio. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Bredevoort. Denk aan de Albert Heijn en Kruidvat.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com of Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Bredevoort?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Bredevoort centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Aalten (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 87121 DNAalten
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiDe Driehoek 57122 TLAalten
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaHaartsestraat 87121 CXAalten
ActionLage Blik 267121 DZAalten
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraBredevoortsestraatweg 87121 BHAalten
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDe Hoven 257122 BJAalten
JumboAdmiraal de Ruyterstraat 107122 WJAalten
AldiAdmiraal de Ruyterstraat 127122 WJAalten
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

De beste webwinkels juni 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Bredevoort? Bij de online retailers profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht ontdek je meerdere shops met een goed aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Winterswijk Corle, Winterswijk Brinkheurne, Winterswijk Henxel, Winterswijk Miste en Winterswijk Woold.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-bredevoort-7126

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Bredevoort. Zelf maken is ook een optie.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 13 juni 2024. Geen mondkapje kopen Bredevoort? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een kussensloop of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Bredevoort?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.aalten.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,75 per masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Bredevoort kosten ongeveer €8,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel goed. Dit soort maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn acceptabel.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.

Plaats een reactie