hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Boelenslaan

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Boelenslaan? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Belangrijk: Het RIVM adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Boelenslaan? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten die dichtbij zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Boelenslaan, zoals de Albert Heijn of Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals 123inkt.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Boelenslaan?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers kan je kopen bij verschillende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Boelenslaan centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Achtkarspelen (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Kolk 249231 CXSurhuisterveen
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online winkels juni 2024

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Boelenslaan? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht ontdek je meerdere shops met een uitstekend aanbod, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Surhuisterveen, Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle en De Tike.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-boelenslaan-9233

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort mag in de trein/bus gedragen worden en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Boelenslaan. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is enorm belangrijk. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Boelenslaan? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor de thuiszorg.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Boelenslaan?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.achtkarspelen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Boelenslaan zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Deze maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie