hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen De Tike

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in De Tike? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina check je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in De Tike? Je vind een handig overzicht met aanbieders in de buurt. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom De Tike. Onder andere bij de COOP & Trekpleister.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl & Drogist.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in De Tike?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers vind je bij meerdere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet is er een enorm assortiment. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in De Tike centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij ontdek je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Online kapjes bestellen juli 2024

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in De Tike? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht ontdek je meerdere shops met een goed aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Opeinde, Nijega, De Veenhoop, Smalle Ee en De Wilgen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-de-tike-9219

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom De Tike. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen De Tike? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een kussensloop of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Advies: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in De Tike?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.smallingerland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in De Tike zijn iets duurder, zo’n €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen geoorloofd. Dit type maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie