hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Houtigehage

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Houtigehage? Vanaf deze zomer mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De regering beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Houtigehage? We bieden een lijstje met retailers bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Houtigehage, zoals de COOP of Zeeman.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Houtigehage?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Houtigehage centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht vind je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Online maskers kopen juni 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Houtigehage? Bij de online aanbieders zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder vergelijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Drachtstercompagnie, Rottevalle, De Tike, Opeinde en Nijega.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-houtigehage-9223

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Houtigehage. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Houtigehage? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek + stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor de horeca.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Houtigehage?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.smallingerland.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,20 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Houtigehage zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel geaccepteerd. Dit soort maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve zakdoeken of t-shirts zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie