hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Drachtstercompagnie

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Drachtstercompagnie? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het RIVM ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina verzamel je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Drachtstercompagnie? Je vind hier winkels die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juni 2024.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Drachtstercompagnie, zoals de Aldi + Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & Drogist.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Drachtstercompagnie?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet is er veel aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Drachtstercompagnie centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je populaire lokale winkels rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

De beste webwinkels juni 2024

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Drachtstercompagnie? Via internet heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Rottevalle, De Tike, Opeinde, Nijega en De Veenhoop.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-drachtstercompagnie-9222

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Drachtstercompagnie. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is enorm belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Drachtstercompagnie? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Drachtstercompagnie?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.smallingerland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Drachtstercompagnie zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen werkbaar. Dit soort maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie