hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rottevalle

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Rottevalle? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rottevalle? Je vind hier adresgegevens van retailers die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Rottevalle. Onder andere bij de PLUS & Blokker.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rottevalle?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de grotere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online vind je ze in grote getale. Meestal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Rottevalle centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Smallingerland (provincie Friesland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNoorderbuurt 219203 ALDrachten
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaNoordkade 89203 CCDrachten
ActionMoleneind ZZ 639203 ZWDrachten
BlokkerZuiderbuurt 519203 CVDrachten
PrimeraOosterstraat 29203 BBDrachten
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanNoorderbuurt 539203 ALDrachten
Albert HeijnKiryat-Onoplein 879203 KSDrachten
JumboEems 309204 JXDrachten
AldiMarkt 679203 AADrachten
LidlEems 289204 BZDrachten

Online winkels juni 2024

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Rottevalle? Op het internet vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hierbij check je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen De Tike, Opeinde, Nijega, De Veenhoop en Smalle Ee.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rottevalle-9221

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Rottevalle. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Rottevalle? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Rottevalle?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.smallingerland.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Rottevalle zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geaccepteerd. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte lakens of een theedoek zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Drachten, Overig Smallingerland.

Plaats een reactie