hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Surhuisterveen

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Surhuisterveen? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website check je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Surhuisterveen? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juni 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Surhuisterveen. Bijvoorbeeld de Spar & Wibra.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Conrad.nl & Drogisterij.net.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Surhuisterveen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De wat meer hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Surhuisterveen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder check je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Achtkarspelen (provincie Friesland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Kolk 249231 CXSurhuisterveen
TrekpleisterDe Marke 439203 DVDrachten
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosNoorderbuurt 179203 AKDrachten
GammaDe Hemmen 129206 AGDrachten
KarweiFlorijn 29207 MADrachten
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaDe Kolk 389231 CXSurhuisterveen
ActionDe Dellen 169231 EBSurhuisterveen
BlokkerDe Kolk 329231 CXSurhuisterveen
PrimeraDe Kolk 449231 CXSurhuisterveen
WibraDe Marke 479203 DVDrachten
ZeemanDe Kolk 19231 CTSurhuisterveen
Albert HeijnDe Kolk 299231 CVSurhuisterveen
JumboTorenplein 279231 CGSurhuisterveen
AldiGedempte Vaart 299231 ASSurhuisterveen
LidlBaansein 29231 LDSurhuisterveen

Online winkels juni 2024

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Surhuisterveen? Via internet is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder ontdek je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle, De Tike en Opeinde.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-surhuisterveen-9231

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Ze zijn volop verkrijgbaar in Surhuisterveen. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook essentieel. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 13 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Surhuisterveen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek of oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor schoonheidsspecialisten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Surhuisterveen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.achtkarspelen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Surhuisterveen kosten ongeveer €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen geaccepteerd. Deze maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn prima.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Noord, Centrum, Zuid.

Plaats een reactie