hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Eemnes

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Eemnes? Per 1 juni 2020 zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website lees je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Eemnes? Je vind hier winkels uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in maart 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Eemnes. Bijvoorbeeld de Aldi of Trekpleister.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl of Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Eemnes?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn te koop bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Eemnes centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Eemnes (provincie Utrecht) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 273751 ARBunschoten-Spakenburg
TrekpleisterDe Ziel 493751 BTBunschoten-Spakenburg
DA DrogistLaanstraat 343743 BGBaarn
EtosDe Ziel 113751 BTBunschoten-Spakenburg
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaDe Ziel 453751 BTBunschoten-Spakenburg
ActionLeyenseweg 1253721 BCBilthoven
BlokkerSpuistraat 193752 AJBunschoten-Spakenburg
PrimeraLaarderweg 243755 ANEemnes
WibraHessenweg 1083731 JMDe Bilt
ZeemanPinksterbloem 163751 DXBunschoten-Spakenburg
Albert HeijnTuinfluiter 13752 NABunschoten-Spakenburg
JumboLaanstraat 873743 BCBaarn
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlDe Minnehof 103755 AKEemnes

Webshops vergelijken maart 2023

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Eemnes? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Bunschoten, Baarn, De Bilt, Bunnik en Zeist.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-eemnes-3755

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Eemnes. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Eemnes? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een t-shirt & stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat er een goede aansluiting is op je hele mond en onderkant van de neus. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Eemnes?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.eemnes.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Eemnes kosten ongeveer €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. katoen voldoende. Deze maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie