hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Baarn

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Baarn? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal check je handige info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Baarn? We bieden een lijstje met retailers bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in juli 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Baarn. Onder andere bij de Aldi + DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Fonq.nl & Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Baarn?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers vind je bij veel drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels groeit het aanbod snel. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Baarn centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel vind je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Baarn (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDolderseweg 933734 BEDen Dolder
TrekpleisterHoog Kanje 943708 DLZeist
DA DrogistJulianalaan 163722 GPBilthoven
EtosBrink 203741 ALBaarn
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaBrink 163741 ALBaarn
ActionLeyenseweg 1253721 BCBilthoven
BlokkerLooydijk 1093732 VDDe Bilt
PrimeraMaertensplein 243738 GKMaartensdijk
WibraHessenweg 1083731 JMDe Bilt
ZeemanHessenweg 1023731 JMDe Bilt
Albert HeijnEemnesserweg 403741 GBBaarn
JumboMaertensplein 313738 GMMaartensdijk
AldiDuivenhorst 1383734 BCDen Dolder
LidlNeptunuslaan 133721 LGBilthoven

De beste webwinkels juli 2024

Heb je klachten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Baarn? Online is er een enorm aanbod. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder check je een aantal populaire webwinkels met veel keuze, lage prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de plaatsen De Bilt, Bunnik, Zeist, De Ronde Venen en Stichtse Vecht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-baarn-3742

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Baarn. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Baarn? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt en stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Baarn?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.baarn.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Baarn zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Dit type maskers bestel je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Baarn, Baarn-Noord, Eemdal en Eemland, P.H.W.park, Buitengebied, Lage Vuursche.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie