hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Amstelveen

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Amstelveen? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website vind je belangrijke informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Amstelveen? Je vind een handig overzicht met verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Amstelveen, zoals de Jumbo of Trekpleister.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Amstelveen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes zijn voorradig bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels groeit het aanbod snel. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Amstelveen centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je populaire lokale retailers rondom de gemeente Amstelveen (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGroenhof 1361186 EXAmstelveen
TrekpleisterKostverlorenhof 51183 HEAmstelveen
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosRembrandthof 511181 ZLAmstelveen
GammaGrutterij 11185 ZTAmstelveen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisMaalderij 361185 ZCAmstelveen
XenosBinnenhof 39441181 ZHAmstelveen
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionBuitenplein 841181 ZEAmstelveen
BlokkerBinnenhof 851181 ZJAmstelveen
PrimeraDennenlaan 501161 CSZwanenburg
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanVan der Hooplaan 1111185 GAAmstelveen
Albert HeijnWestelijk Halfrond 701183 JGAmstelveen
JumboGroenhof 1651186 EZAmstelveen
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlAmsterdamseweg 1881182 HLAmstelveen

Online winkels mei 2022

Voel je je niet fit en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Amstelveen? Via internet heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het onderstaande overzicht bekijk je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer, Diemen en Amsterdam.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-amstelveen-1186

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Amstelveen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Amstelveen? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een zakdoek + dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de video hieronder vind je nog meer instructies. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gemaakt van een sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes aanbiedingen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Amstelveen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.amstelveen.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,00 p/masker. Grote verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Amstelveen zijn iets duurder, zo’n €9,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen geoorloofd. Dit soort maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Amstelveen.

Plaats een reactie