hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Landsmeer

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Landsmeer? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook verder om ons heen neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Landsmeer? Wij tonen een tabel met aanbieders bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Landsmeer. Bijvoorbeeld de Aldi & Kruidvat.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Drogisterij.net.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Landsmeer?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online groeit het aanbod snel. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Landsmeer centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Landsmeer (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosVertrekpassage 1091118 APSchiphol
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionHolendrechtplein 11106 LNAmsterdam
BlokkerDiemerplein 1521111 JDDiemen
PrimeraDiemerplein 521111 JDDiemen
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanZuideinde 11121 CJLandsmeer
Albert HeijnAankomstpassage 471118 AXSchiphol
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Webshops vergelijken mei 2022

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Landsmeer? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel check je uiteenlopende webshops met een uitstekend aanbod, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Diemen, Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl en Loppersum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-landsmeer-1121

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers beschermen niet jouzelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Landsmeer. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 26 mei 2022. Liever geen mondkapje kopen Landsmeer? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Landsmeer?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.landsmeer.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 p/masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Landsmeer zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel prima. Deze categorie maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als theedoeken of lakens zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Landsmeer, Ilpendam.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie