hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Waterland

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Waterland? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Goed om te weten: Het OMT is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier verzamel je uitgebreide informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Waterland? Wij tonen een tabel met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in maart 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Waterland. Bijvoorbeeld de Lidl en Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl + Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Waterland?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Waterland centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je verschillende plaatselijke shops rondom de gemeente Waterland (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
Etost Spil 431141 SGMonnickendam
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionZeestraat 211131 ZDVolendam
BlokkerDe Stient 71132 BEVolendam
Primerat Spil 441141 SHMonnickendam
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanDe Stient 181132 BEVolendam
Albert HeijnAankomstpassage 471118 AXSchiphol
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

De beste webwinkels maart 2023

Blijf je liever thuis en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Waterland? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de onderstaande tabel check je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, goedkope prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Edam-Volendam, Landsmeer, Diemen, Amsterdam en Het Hogeland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-waterland-1153

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort kan worden toegepast in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Waterland. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Waterland? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt denken aan een t-shirt en dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Waterland?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.waterland.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 p/masker. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Waterland zijn wat kostbaarder, +/- €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. katoen of textiel goedgekeurd. Deze categorie maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Monnickendam, Katwoude, Marken, Broek in Waterland, Ilpendam, Watergang.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie