hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Edam-Volendam

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Edam-Volendam? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het RIVM is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl lees je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Edam-Volendam? Wij tonen een tabel met retailers die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Edam-Volendam. Denk aan de Jumbo en Trekpleister.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl + Deweegschaal.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Edam-Volendam?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet heb je genoeg keuze. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Edam-Volendam centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder vind je verschillende plaatselijke retailers rondom de gemeente Edam-Volendam (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsplein 281115 CWDuivendrecht
TrekpleisterKarspeldreef 13851104 SEAmsterdam
DA DrogistAmstelveenseweg 2061075 XSAmsterdam
EtosBurgemeester van Baarstraat 181131 WTVolendam
GammaSniep 281112 AHDiemen
KarweiKlaprozenweg 31-331032 KKAmsterdam
PraxisStekkenbergweg 11105 AHAmsterdam
XenosBijlmerplein 3991102 DKAmsterdam
HemaDiemerplein 681111 JDDiemen
ActionZeestraat 211131 ZDVolendam
BlokkerZeestraat 211131 ZEVolendam
PrimeraBurgemeester van Baarstraat 301131 WVVolendam
WibraRenswoudestraat 521106 BKAmsterdam
ZeemanZuideinde 11121 CJLandsmeer
Albert HeijnAankomstpassage 471118 AXSchiphol
JumboNieuwe Gouw 31121 GWLandsmeer
AldiOsdorper Ban 901068 MKAmsterdam
LidlSoerabajastraat 41095 GPAmsterdam

Online winkels mei 2022

Ben je ziek en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Edam-Volendam? Op het internet vind je een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de omgeving Landsmeer, Diemen, Amsterdam, Het Hogeland en Delfzijl.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-edam-volendam-1131

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Edam-Volendam. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Edam-Volendam? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Edam-Volendam?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.edam-volendam.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,85 p/masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Edam-Volendam koop je vanaf plusminus €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Dit type maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Edam, Purmer, Volendam, Beets, Oosthuizen, Warder, Middelie, Kwadijk, Schardam, Hobrede.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie